FuturAqua Nyrt.„Isten ismét szólt: ’Gyűljenek össze az ég alatti vizek egy helyre és emelkedjék ki a száraz.’ Úgy is történt.”
Ter 1.10
  
A Társaságról

 

A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. az ásványvízkincs felkutatásával, a vagyonkezelésébe tartozó vízvagyon menedzselésével, hasznosításával foglalkozik. Célunk az édesvíz stratégia szerepének felértékelése, az egészséges ásványvízhez való méltányos és környezetbarát hozzáférés biztosítása.

A FuturAqua Nyrt. büszke páratlan minőségű, enyhén lúgos, magnéziumban igen gazdag, arzéntól, nitráttól és nitrittől mentes vizeket adó, hatalmas vízhozammal bíró ásványvízkútjaira. A páratlan minőségű vízkészletek értékesítése, a kutatási és engedélyeztetési tevékenység kiszélesítése, az újabb vízlelőhelyek feltérképezése határtalan üzleti távlatokat nyit a társaság részvényesei számára. Valljuk: az érintetlen édesvíz hasznosításának joga egyre nagyobb érték.

A FuturAqua Nyrt. a hagyományos kiszerelésű, PET palackos termékekkel szemben stratégiai szempontból jelentős termékfejlesztést kíván végrehajtani, és ezzel környezetbarát csomagolási technológiákat a piacra bevezetni.

 
A fóliába csomagolt (zacskós) ásványvíz előnyei

 

Társaságunk célja az egészséges ásványvízhez való hozzáférés biztosítása az olcsó, mindenki számára elérhető termékkel.

Az alábbiakban megismertetjük Önöket a fóliás csomagolású víz előnyeivel:
  • A vizes zacskó 1,5 literenként 6 gramm fóliahulladékot generál, egy ugyanilyen térfogatú PET palack 31-39 gramm súlyú. A kannás, rétegelt dobozos termékek arányaiban hasonló mértékű csomagolóanyagot igényelnek, vagy még ennél is több szemetet termelnek. A zacskós megoldás akár 70%-kal kevesebb hulladékot eredményez.
  • A fóliás megoldás egyértelműen kevesebb csomagolóanyag-igényt keletkeztet, ráadásul kevesebb energia szükséges az előállításához.
  • A csomagolófólia rugalmassága miatt minimális helyet foglal, az üres zacskó teljesen szagmentes, a műanyag flakonok, dobozok még összenyomott állapotban is sokszoros helyet foglalnak, így hulladékként tárolásuk, szállításuk, elhelyezésük vagy végső soron megsemmisítésük komoly energia és anyagköltséggel jár.
  • A PET palackos csomagolás további műanyag-fóliát igényel, így a 6-os csomagolások elkészítéséhez zsugorfóliát és a raklapokat átfogó stretch-fóliát használnak fel a gyártók. A fóliázott víz visszaváltható ládákban kerül szállításra.
  • A fólia műanyag hulladékként újrahasznosítható, gyűjthető, vagy más módon is felhasználható (pl. mélyhűtő-tasak)
  • A PET palackok, dobozok újrafeldolgozása körülményes, ez utóbbiak többféle anyagból készülnek.
Természetesen van néhány hátránya is a fóliás csomagolású víznek, így például a nehézkesebb kezelés, a szállítás közben a fóliák esetleges megsérülése – ezek az apró kellemetlenségek azonban eltörpülnek a fóliás ásványvíz itt bemutatott számos előnye mellett.

 

"You have to trust that the dots will somehow connect in the future. Believing the dots will connect down the road will give you the confidence to follow your heart, even when it leads you off the well-known path, and that will make all the difference." 

Steve Jobs, CEO, Apple