Alternatív csomagolóanyagokA FuturAqua Nyrt. a hagyományos kiszerelésű, PET palackos termékek forgalmazása mellett stratégiai szempontból jelentős termékfejlesztést kíván végrehajtani, és ezzel környezetbarát csomagolási technológiákat a piacra bevezetni.

 

 

A fóliába csomagolt (zacskós) ásványvíz előnyei

 

A FuturAqua Nyrt. hamarosan megkezdi polietilén fóliába csomagolt, köznapi szóhasználattal „zacskós” csomagolású ásványvizeinek forgalmazását. Társaságunk célja az egészséges ásványvízhez való hozzáférés biztosítása olcsó, mindenki számára elérhető termékkel.

Az alábbiakban megismertetjük Önöket a fóliás csomagolású víz előnyeivel:

  • A vizes zacskó 1,5 literenként 6 gramm fóliahulladékot generál, egy ugyanilyen térfogatú PET palack 31-39 gramm súlyú. A kannás, rétegelt dobozos termékek arányaiban hasonló mértékű csomagolóanyagot igényelnek, vagy még ennél is több szemetet termelnek. A zacskós megoldás akár 70%-kal kevesebb hulladékot eredményez.
  • Olcsó
  • A fóliás megoldás egyértelműen kevesebb csomagolóanyag-igényt keletkeztet, ráadásul kevesebb energia szükséges az előállításához.
  • A csomagolófólia rugalmassága miatt minimális helyet foglal (a műanyag flakonok, dobozok még összenyomott állapotban is sokszoros helyet foglalnak, így hulladékként tárolásuk, szállításuk, elhelyezésük vagy végső soron megsemmisítésük komoly energia és anyagköltséggel jár)
  • Az üres zacskó teljesen szagmentes
  • A PET palackos csomagolás további műanyag-fóliát igényel, így a 6-os csomagolások elkészítéséhez zsugorfóliát és a raklapokat átfogó stretch fóliát használnak fel a gyártók. A fóliázott víz visszaváltható ládákban kerül szállításra.
  • A fólia műanyag hulladékként újrahasznosítható, gyűjthető, vagy más módon is felhasználható (pl. mélyhűtő-tasak)
  • A PET palackok, dobozok újrafeldolgozása körülményes, ez utóbbiak többféle anyagból készülnek.

Természetesen van néhány hátránya is a fóliás csomagolású víznek, így például a nehézkesebb kezelés, a szállítás közben a fóliák esetleges sérülése – ezek az apró kellemetlenségek azonban eltörpülnek a fóliás ásványvíz itt bemutatott előnyei mellett.