A vízvétel szabályai 
ÁSVÁNYVÍZ RÉSZVÉNYESEKNEK
A részvényesek vízvételi jogának gyakorlásáról
 
 
A FuturAqua Nyrt. minden egyes 5 Ft névértékű törzsrészvénye után gazdasági évenként egy liter prémium minőségű ásványvizet vehetnek át a részvényesek. Az Alapszabály kimondja, hogy az Igazgatóság határozatában rendelkezik a vízvételi jog gyakorlásának részleteiről.
 
Jelenleg az alábbi tudnivalókat érdemes elolvasni, és megfontolni a víz átvételének lehetőségéről:
 

 

A vízvételi jog gyakorlását 2014-ben a Társaság időben és mennyiségi szinten is kiterjeszti, valamint összekapcsolja a FuturAqua által megalkotott és kibocsátott alternatív pénz, a WATERCOIN megszerzésének lehetőségével.

 

A vízvételi korlátozás eltörlése

A vízvételi jog a Társaság közgyűlésének döntése szerint 2014-től nincs korlátozva, így a részvények számához igazodik. A korábbi, részvényesenként 25 ezer literig terjedő korlátozás tehát 2014. január 31-től már nem él, így a nagyobb részvényesek is aktívan bekapcsolódhatnak a részvényesi vízvétel rendszerébe. A vízbázis fedezete mellett forgalomba kerülő és ivóvízre váltható alternatív pénz megszerzésének lehetősége is a tényleges részvényszámhoz igazodik.

 

A vízvételi jog gyakorlásának meghosszabbítása

A részvénykönyvbe a 2014. április 30-án tartott éves rendes Közgyűlés időpontjában bejegyzett részvényesek a következő éves rendes közgyűlésig élhetnek vízvételi jogukkal, így a korábbi, gazdasági év végéig tartó lehetőség hozzávetőlegesen négy hónappal meghosszabbodik.

 

Vízvétel WATERCOIN-ért és Vízkvóta utalványokért

A FuturAqua Nyrt. igazgatóságának 14/2014. számú határozata értelmében mostantól a vízvételi jog gyakorlása összekötésre kerül a Vízkvóta utalványok és az alternatív pénz, a WATERCOIN kibocsátásával. A gyakorlatban korábban gondot jelentett a víz több részletben történő igénylése, a jog esetleges átruházása és az éven belül át nem vett víz kérdése. Mostantól a részvényesek részvényeik számához igazodó névértéken válthatnak Vízkvóta utalványt, amelyet vízre válthatnak, vagy értékesíthetnek.  A vízvételi jog ezzel teljesen függetlenedik a részvénytől: a vízkvóta utalványok elajándékozhatók, eladhatók. Az alternatív pénz, a WATERCOIN pedig a tesztüzemelés végleges fázisában lévő kereskedési felületünkön személyes ügyfél-azonosítás után adható-vehető, így a víz kereskedelmének régen várt állomásához érkeztünk.

 

Átruházható vízkvóta-utalványok és WATERCOIN váltásának menete

A FuturAqua Nyrt. igazgatóságának döntése szerint vízkvótákhoz való hozzájutás elsősorban a részvényesek privilégiuma lesz. Az utalványok a FuturAqua Nyrt. budapesti és pécsi irodájában válthatók és vehetők át, illetve helyezhetők letétbe. Az utalványok fedezetét az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régió Igazgatóságán 2014. november 3-án megnyitott speciális utalványkibocsátói fedezeti alszámlára kell átutalni, amelynek száma: 11731001-20706519. A WATERCOIN és a Vízkvóta utalványok megszerzésének, visszaváltásának szabályait a www.watercoin.hu oldalon találhatják meg.

 

A víz megvásárlása, átvétele a WATERCOIN alternatív pénzzel és Vízkvóta utalványokkal

FuturAqua Nyrt. Igazgatósága a víz fizikai átvételének lebonyolítása érdekében a tavalyihoz hasonlóan továbbra is a www.vizkvota.hu weboldal segítségével rögzíti és koordinálja a vízátvételi igényeket. Részvényeseink ezen a felületen a vízátvétel technikai lebonyolítására, költségeire és az átvétel helyére vonatkozó információkat találnak, valamint a csomagolás költségeit is itt fizethetik ki bankkártyával. Természetesen lehetőség van WATERCOIN és Vízkvóta utalvány beváltására is. A személyes és számlázási adatok megadása után igénylését véglegesen rögzítjük.

A víz átvételére szállítási költség mentesen az Alap 1. Ásványvízüzemben van lehetőség a rendelés leadása és az önköltség kifizetése után 15 napon belül, egyeztetett időpontban. Lehetőség van egyedi igény alapján meghatározott csomagolásra (pl. 1000 literes tartály). A WATERCOIN vagy érvényességi időn belül az FQX Vízkvóta utalványokat a víz átvételekor kell átadni a helyszínen a FuturAqua Nyrt. munkatársának vagy megbízottjának.

 
Meggyőződésünk, hogy a FuturAqua részvényekhez kapcsolódó vízvételi jog rövidesen egy kiemelkedően sikeres, példaértékű üzleti gyakorlattá válhat. Reméljük, részvényeseink személyesen is belekóstolnak majd a FuturAqua Nyrt. sikerének valódi ízébe.
 
 
FuturAqua Nyrt.
Igazgatósága